Home Forums Hrvatski forum Moj Krug

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #2212
  Denis Ćulahović
  Participant

  Pozdrav svima,

  Kao bivši care leaver, zajedno sa još par mladih koji su nekada bili ili su još uvijek članovi sistema, odlučio sam uraditi nešto drugačije. Osnovali smo NGO koji se sastoji isključivo od mladih iz sistema socijalne zaštite. Članstvo, kao i organizacioni tim su ljudi koji su sami iskusili “ljepotu” socijalne zaštite, pa misleći kako umjesto odbacivanja prošlosti možemo preduzeti nešto, napravili smo nešto što nikad nismo slutili. Sada postojimo već dvije godine, a rezultati su u najmanju ruku sjajni. Ova organizacija djeluje u Republici Srbiji. Naš sledeći korak je širenje, saradnja i pokretanje sličnih organizacija širom svijeta. Ukoliko vam je tema zanimljiva ili privlačna, želite znati više o nama, našem načinu rada i slično, bićemo počastvovani. Javite se.
  Mi smo rekli kako ne želimo čekati promjene, nego biti ta promjena. Možete i vi, nije teško.

  #2213
  mariachiara
  Participant

  Dragi Denise,

  Hvala ti puno što si podijelio vašu priču sa drugim mladima. Sigurna sam da će biti inspirativna drugima, a i divno je što svojim iskustvom želite pomoći i drugima u regiji i šire.
  Kao što si prekrasno rekao treba biti promjena, a ne samo čekati ju….
  Ja kao osoba koja radi s mladima mogu samo reći da sam ja, i mnogo mojih kolega da budemo podrška promjeni (ukoliko ju trebate)

  Hvala ti puno!

  Lilly

  #2222
  Tea Živković
  Participant

  Ja te u potpunosti podržavam u tome. 🙂 i naravno spremna sam ciniti promjene.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.